VIDEO | Robotul humanoid Sophia a venit cu un mesaj legat de inovare și digitalizare pentru R.Moldova. „Abia aștept să vizitez țara voastră în curând”

  • 21 Noiembrie 2021 10:43
VIDEO | Robotul humanoid Sophia a venit cu un mesaj legat de inovare și digitalizare pentru R.Moldova. „Abia aștept să vizitez țara voastră în curând”

Robotul humanoid Sophia, primul robot care deține cetățenia unei țări, a venit cu un mesaj legat de inovare și digitalizare pentru Republica Moldova. Aceasta se adresează fetelor și femeilor din țara noastră, încadrate în domeniul tehnologiilor informaționale. Mesajul pro-inovare a fost transmis online de către Sophia în cadrul evenimentului de lansare a celui mai mare proiect din domeniul digitalizării și inovării – Proiectul Tehnologiile Viitorului, desfășurat pe 17 noiembrie curent, la Chișinău.

Sophia, robot humanoid: „Sunt impresionată să văd atâtea fete și femei care știu că viitorul aparține tehnologiilor și creației. Cea mai bună cale de a prezice viitorul este de a-l crea. Cred că Moldova are un viitor luminos. Abia aștept să vizitez țara voastră în curând.”

Robotul humanoid a declarat că și-a inclus în agenda sa digitală pentru 2022 o vizită în Republica Moldova. Sophia este intervievată în toată lumea, impresionând prin faptul că a fost învățată să se adapteze comportamentului uman și să lucreze cu oamenii. În octombrie 2017, ea a devenit cetățean al Arabiei Saudite, fiind primul robot care a primit vreodată cetățenia unei țări.

Sophia a participat la evenimentul de lansare al Proiectul Tehnologiile Viitorului, la care a luat parte și administratorul USAID, Samantha Power, care a dat asigurări că proiectul va spori competitivitatea și integrarea pe piața internațională a tehnologiilor informațiilor și comunicației (TIC), ingineriei, industriei ușoare, industriile creative
și media digitală.
Proiectul Tehnologiile Viitorului va fi implementat în următorii 5 ani și are un buget total de 32,8 milioane dolari americani, fiind finanțat de USAID și Suedia. Acesta este o continuare strategică a Proiectului de Competitivitate din Moldova, implementat în perioada septembrie 2015 –septembrie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău