VIDEO | Maia Sandu, despre raportul privind atacul armat de la Aeroport: „Varianta completă fi prezentată ulterior”

  • 31 August 2023 13:09
VIDEO | Maia Sandu, despre raportul privind atacul armat de la Aeroport: „Varianta completă fi prezentată ulterior”

Raportul promis de autorități privind tragedia produsă în luna iunie pe Aeroportul Internațional Chișinău, în urma căreia și-au pierdut viața două persoane, nu a fost publicat nici până astăzi, după două luni de la incident, transmite Radio Chișinău.

Întrebată de Radio Chișinău despre această situație, președinta Maia Sandu, a evitat să ofere detalii, precizând că subiectul a fost discutat cu premierul Dorin Recean, însă raportul va apărea ulterior și că toate informațiile sunt la Guvern.  

Declarația a fost făcută de șefa statului, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, acolo unde s-a desfășurat concursul „Marea Dictare Națională”.

„– Ce se mai aude cu raportul despre tragedia care s-a produs la aeroport, suntem deja aproape în toamnă? 

– Această întrebare trebuie să o adresați Guvernului. Știți că Guvernul face această investigație și sunt sigură că poate să vă ofere toate detaliile. 

– Dar nu ați întrebat premierul?

– Da, am discutat, dar raportul complet va fi prezentat ulterior și detaliile sunt la Guvern”.

Amintim că la finele lunii iunie, un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare au murit împușcați de către agresorul din Tadjikistan, căruia i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. Agresorul a fost rănit în timpul asaltului, iar peste câteva zile a murit la spital. Raportul despre această tragedie urma să apară încă la începutul lunii iulie, după cum declara premierul Dorin Recean. 

Acum două zile, Ministrul de Interne, Adrian Efros, a declarat pentru presă că ancheta privind atacul de la Aeroport a fost finalizată, însă nu a fost făcut încă public, deoarece „au existat activități de urgență mult mai însemnate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău