VIDEO | Racheta cu capacitate nucleară cu care Rusia tatonează granița NATO. Imagini publicate de Ministerul rus al Apărării

  • 19 Iunie 2018 11:08
VIDEO | Racheta cu capacitate nucleară cu care Rusia tatonează granița NATO. Imagini publicate de Ministerul rus al Apărării

Clipul suprinde testarea sistemului de rachete cu rază medie de acțiune 9K720 Iskander în Estul Îndepărtat al Rusiei. Acest sistem balistic este în prezent folosit de armata rusă în avanpostul său de la graniță baltică a NATO, în enclava Kaliningrad.

Potrivit Digi24.ro, testul vine în contextul unui raport recent al Federației Oamenilor de Știință din America (FAS). Raportul conținte o serie de capturi din satelit care surprind ceea ce pare a fi o extindere a capacităților de stocare de armament nuclear din enclava Kaliningrad.

La începutul acestui an, președinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a avertizat că Rusia a montat un avanpost de rachete Iskander cu capacitate nucleară în Kaliningrad.

Sistemul mobil de rachete balistice Iskander, denumit de NATO SS-26 Stone, ar fi înlocuit rachetele sovietice Scud. Cele două rachete au o rază de acțiune de 500 de kilometri și pot avea focoase convenționale sau nucleare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău