VIDEO | Președinta Maia Sandu a fost întâmpinată cu onoruri militare de către președintele Austriei

  • 21 Octombrie 2021 14:44
VIDEO | Președinta Maia Sandu a fost întâmpinată cu onoruri militare de către președintele Austriei Foto: Peter Lechner/HBF

Președinta Maia Sandu și-a început vizita oficială în Austria. Șefa statului a fost întâmpinată cu onoruri militare, la Palatul Hofburg, de către președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, informează președinția de la Chișinău.

Cei doi lideri au programată o conferință de presă comună. Maia Sandu va avea mai multe întâlniri cu oficiali austrieci, iar în această seară este preconizată o discuție cu reprezentanții diasporei moldovenești în Austria.

Șefa statului este însoțită de Cristina Gherasimov, Secretar General al Președinției, și Veaceslav Negruța, consilier prezidențial în domeniul economic. Din delegația oficială mai fac parte ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și cel al Mediului, Iuliana Cantaragiu, de deputații Radu Marian și Adrian Belîi, și de directorul Agenției pentru Investiții, Stelian Manic.

Membrii delegației vor avea întâlniri la Camera de Comerț din Austria și la Secretariatul Comunității Energetice, și vor întreprinde o vizită la Centrul de incinerare a deșeurilor din Spittelau.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău