VIDEO | Percheziții la o rețea de restaurante din Chișinău, într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală

  • 10 Septembrie 09:37
VIDEO | Percheziții la o rețea de restaurante din Chișinău, într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni economice a INI, în comun cu cei ai Direcției Urmărire Penală a INI și procurorii PCCOCS, au desfășurat acțiuni de urmărire penală la beneficiarul unei rețele de restaurante.

Potrivit poliției, în perioada 2021- 2023, un agent economic, care gestionează o rețea de restaurante, în comun cu contabila și administratorii localurilor, au creat o schemă prin intermediul căreia a fost comisă o evaziune fiscală și respectiv spălare de bani.

„Datele anchetei arată că agentul economic n-ar fi eliberat bonuri fiscale clienților, creând o contabilitate paralelă și eschivându-se de la plata impozitelor la stat. În perioada menționată, beneficiarul ar fi prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 13 980 559 lei”, menționează oamenii legii. 

În urma perchezițiilor efectuate la  domiciliile, unitățile de transport, dar și localurile care aparțin agentului economic, au fost depistate și ridicate acte contabile, caiete de ciornă, bani și un dispozitiv electronic pentru stocarea datelor contabile care era ascuns într-un apartament din Chișinău (unde se păstra informație despre activitatea infracțională a figuranților, laptopuri și telefoane mobile).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău