VIDEO | Noi rețineri în dosarul de corupere a alegătorilor. Liderul din Ungheni al unei grupări care face parte din organizația criminală „ȘOR”, reținut în urma unui denunț

  • 25 Octombrie 11:50
VIDEO | Noi rețineri în dosarul de corupere a alegătorilor. Liderul din Ungheni al unei grupări care face parte din organizația criminală „ȘOR”, reținut în urma unui denunț

Un bărbat de 26 de ani, liderul unei grupări criminale din cadrul organizației criminale „ȘOR”, a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ieri, o femeie l-a denunțat oamenilor legii.

Potrivit poliției, femeia din localitatea Florițoaia Nouă a comunicat oamenilor legii că a primit 1 500 lei din partea liderului pentru a vota un anumit candidat la alegerile prezidențiale și să se pronunțe cu opțiunea „NU” la referendum.

În vederea acumulării materialului probatoriu, polițiștii, sub conducerea Procuraturii raionului Ungheni, au descins cu percheziții autorizate la domiciliul și sediul liderului.

„Urmare a perchezițiilor efectuate, oamenii legii au depistat și ridicat mai multe probe pertinente cu privire la implicarea în săvârșirea infracțiunii de corupere: mijloace bănești, mai multe copii ale buletinelor de identitate ale cetățenilor, liste cu membri de partid și  simpatizanți, pliante informative cu lozinci împotriva referendumului republican constituțional, mai multe cartele SIM, telefoane mobile, laptopuri și o tabletă cu informații relevante anchetei”, menționează IGP. 

Totodată, au fost depistate liste cu observatori delegați atât în interiorul, cât și în adiacentul secțiilor de votare, care urmau să fie remunerați pentru influențarea opțiunii alegătorilor.

A fost inițiată o cauză penală pentru corupere electorală, iar dacă vinovăția suspectului va fi demonstrată, acesta riscă amendă de până la 55 000 de lei sau închisoare de până la 5 ani.

Citește și:

VIDEO | „Mă tem să dorm cu banii ăștia în casă. Numai eu știu în câte i-am ascuns”. O femeie care făcea parte din rețeaua lui Șor de corupere a alegătorilor, reținută pentru 72 de ore

VIDEO | Încă o persoană, reținută în urma investigației jurnalistice despre rețeaua de corupere electorală a fugarului Șor

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Sat
12
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău