VIDEO | Lukașenko apare într-o înregistrare cum coboară din elicopter purtând vestă antiglonț și având o armă automată în mână

  • 24 August 2020 09:10
VIDEO | Lukașenko apare într-o înregistrare cum coboară din elicopter purtând vestă antiglonț și având o armă automată în mână

Președintele bielorus Aleksandr Lukașenko apare duminică într-o înregistrare video coborând dintr-un elicopter cu arma în mână.

El poartă vestă antiglonț, este înconjurat de militari înarmați și a aterizat la reședința sa din Minsk, nu departe de manifestațiile opoziției, scrie AFP, potrivit  Agerpres și  digi24.

Înregistrarea video, publicată pe Telegram de președinția belarusă, îl arată pe Lukanșenko, în vârstă de 65 de ani, cum coboară dintr-un elicopter după aterizarea acestuia pe teritoriul reședinței sale oficiale, Palatul Independenței.

Reședința este situată la circa doi kilometri de locul unde susținătorii opoziției s-au mobilizat în masă, menținând presiunea la două săptămâni de la declanșarea unei mișcări de protest istorice.

"Președintele poartă o vestă antiglonț și ține în mâini o armă automată", a precizat mesajul care a însoțit înregistrarea video.

Mobilizarea împotriva liderului forte din Belarus nu a slăbit de la anunțul privind rezultatele scrutinului de la 9 august, care l-au dat învingător cu 80% din voturi.

Duminică, demonstrația a părut asemănătoare ca amploare cu cea de la 16 august, când circa 100.000 de persoane au ieșit în stradă la Minsk, potrivit jurnaliștilor AFP.

La putere de 26 de ani, Lukanșenko s-a angajat în această săptămână că "va rezolva problema" contestării, despre care spune că este un complot occidental, și chiar a plasat armata în stare de alertă, acuzând NATO de manevre la frontierele Belarusului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău