VIDEO | În discursul de adio, președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, a declarat că se va ruga pentru succesul noii administrații

  • 20 Ianuarie 2021 09:35
VIDEO | În discursul de adio, președintele  în exercițiu al SUA, Donald Trump, a declarat că se va ruga pentru succesul noii administrații

Președintele în exercițiu Donald Trump a declarat marți că se va ruga pentru succesul noii administrații în discursul său de adio, cu o zi înainte ca Joe Biden să depună jurământul ca cel de-al 46-lea președinte al SUA, transmite dpa, potrivit Agerpres.

 

 

"Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administrație și ne rugăm pentru succesul său în păstrarea unei Americi sigure și prospere", a declarat Donald Trump într-o înregistrare video de aproape 20 de minute."De asemenea, le dorim să aibă noroc".

Deși pare un gest rar de bunăvoință față de succesorul său, Donald Trump nu l-a numit nici măcar o singură dată pe Joe Biden.

Trump nu și-a recunoscut înfrângerea în alegerile prezidențiale din noiembrie și pretențiile sale nefondate de fraudă electorală i-au determinat pe susținătorii săi să asalteze Capitoliul pe 6 ianuarie.

"Toți americanii au fost îngroziți de asaltul asupra Capitoliului nostru", mai spune Trump în înregistrarea video în care adăugă că violența politică "nu poate fi tolerată".

Totodată, Donald Trump s-a folosit de această ocazie pentru a aminti realizările administrației sale, precum reduceri de impozite, măsuri de securizare a frontierei și decizii de politică externă.

"Lumea ne respectă din nou, vă rog să nu pierdeți acest respect", a îndemnat Trump următoarea administrație.

"În timp ce mă pregătesc să predau puterea unei noi administrații miercuri la prânz, vreau să știți că mișcarea pe care am început-o abia începe - nu a existat niciodată așa ceva", a mai spus el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău