VIDEO | IGSU a lansat Ghidul acțiunilor în situații de risc

  • 07 Mai 14:34
VIDEO | IGSU a lansat Ghidul acțiunilor în situații de risc

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat astăzi, 7 mai, în cadrul unui briefing de presă, Ghidul acțiunilor în situații de risc.

Materialul are la bază  recomandări de pregătire pentru eventuale situații de risc, acțiuni care trebuie întreprinse de oameni pentru a evita consecințele situațiilor excepționale, potrivit unui comunicat al IGSU.

Ghidul a fost prezentat de conducerea IGSU reprezentată de șeful Inspectoratului colonel Alexandru Oprea, dar și de membrii grupului din cadrul Direcției generală prevenție, care au lucrat pentru apariția acestuia.

Șeful IGSU a vorbit despre importanța ghidului, scopurile acestuia, dar și necesitatea ca oamenii să cunoască cele mai importante acțiuni care trebuie să fie întreprinse în cazul unor situații de risc cum ar fi cutremure de pământ, incendii, accidente de circulație, atacuri teroriste, explozii, atacuri armate, accidente radiologice și nucleare ș.a.

Mai mult, ghidul prevede acțiuni care trebuie întreprinse în caz de semnale de avertizare, lipsa curentului electric, întreruperea livrării de apă, dar și a legăturii telefonice.

În ghid este prevăzută trusa de prim ajutor, valiza de urgență, dar și modalitatea de evacuare în caz de riscuri.

În cadrul evenimentului a fost prezentată și o ilustrație video a unor riscuri și anume a acțiunilor necesare în caz de riscuri radiologice și nucleare. Totodată conducerea IGSU a menționat că ghidul poate fi descărcat de publicul interesat accesând pagina web a Inspectoratului www.dse.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sat
26
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău