VIDEO | Franța va sprijini ferm Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, declară președintele Macron alături de președintele Zelenski

  • 09 Februarie 2023 08:15
VIDEO | Franța va sprijini ferm Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, declară președintele Macron alături de președintele Zelenski

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat miercuri că Franța va sprijini ferm Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, transmite REUTERS, citat de Rador.

Liderul francez a făcut aceste declarații alături de președintele ucrainean, Volodomir Zelenski, la Palatul Élysée din Paris, adăugând că Rusiei nu i se poate permite să câștige războiul. Macron a mai menționat că cei doi lideri, împreună cu Olaf Scholz, care a călătorit la Paris, vor discuta despre nevoile Kievului de a-și susține eforturile de război. 

Ucraina aparține familiei europene, a declarat Olaf Scholz

Europa și Statele Unite vor sprijini Ucraina în războiul împotriva Rusiei atât timp cât va fi necesar, a declarat miercuri, 8 februarie, cancelarul german, Olaf Scholz, adăugând că Ucraina aparține familiei europene. În cadrul unor convorbiri la Paris cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și cu președintele francez, Emmanuel Macron, dl Scholz a precizat că liderii de la un summit UE de joi vor trimite un semnal puternic de solidaritate cu Kievul. "Transmit un mesaj clar către Bruxelles: Ucraina aparține familiei europene", a declarat Scholz.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este așteptat astăzi, 9 februarie, la Bruxelles pentru a participa la summitul Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău