VIDEO/FOTO| Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății al României: Înțeleg prin ce treceți. Suntem într-un moment în care România este, a fost și va fi alaturi de R.Moldova

  • 07 Mai 2020 13:29
VIDEO/FOTO| Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății al României: Înțeleg prin ce treceți. Suntem într-un moment în care România este, a fost și va fi alaturi de R.Moldova

Un ajutor medical în valoare de 3,5 milioane de euro oferit de România, a ajuns astăzi în Republica Moldova. 20 de camioane încărcate cu medicamente și echipamente medicale au ajuns la Chișinău și vor fi repartizate în spitalele din R. Moldova. Este vorba de peste jumătate de milion de măști de protecție, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 de cutii de medicamente, 10 izolete pentru transportul bolnavilor și aproximativ 80 000 de litri de alcool sanitar.

În cadrul ceremoniei de primire a ajutorului, premierul Ion Chicu a mulțumit poporului român și a subliniat că ajutorul este foarte util anume acum.

 „V-am așteptat! Mulțumesc din inimă poporului român! Particip prima dată la o ceremonie de acest fel, deși au fost mai multe ajutoare, anume acum ne e foarte util suportul fraților de peste Prut. Niciodată nu m-am îndoit că România ne va ajuta. Prutul nu poate despărți oamenii buni și nici nu trebuie.”

Și ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a declarat că acest gest de ajutor umanitar vine în clipe grele și că aceste echipamente și medicamente vor consolida sistemul medical din Republica Moldova.

 „Acest gest de ajutor umanitar vine in clipe grele pentru cetățenii R. Moldova, pentru sistemul de sănătate care are de înfruntat COVID-19. Aceste echipamente și medicamente vor consolida sistemul medical din Republica Moldova”.

România este și a fost alături de R. Moldova. Dincolo de limbă, istorie, cultura, suntem într-un parteneriat strategic, a subliniat ministrul român al Sănătății al Nelu Tătaru.

„Înțeleg foarte prin ce trec colegii mei. Suntem într-un moment în care România este și a fost alaturi de R. Moldova. Ajutorul consta în medicamente și echipamente medicale. Dincolo de limbă, istorie, cultura, suntem într-un parteneriat strategic. România este alături de Republica Moldova.”

Și ministrul de Interne al României, Marcel Vela, a amintit în același context că s-au împlinit zece ani în care România și Republica Moldova au un parteneriat strategic. „Nicio țară nu poate răzbi singură în acest război . Mai mult că niciodată trebuie să dovedim prietenie și fraternitate”, a declarat Marcel Vela.

„Este un moment extrem de important. Întreaga lume e în fața unei mari provocări. S-au împlinit zece ani in care România și Republica Moldova au un parteneriat strategic. Nicio țară nu poate răzbi singură în acest război . Mai mult că niciodată trebuie să dovedim prietenie, fraternitate.”

Ceremonia de prezentare a asistenței umanitare din România este organizată în preajma podului din Șoseaua Hâncești, cartierul Telecentru la intrarea în oraș. Zeci de persoane, reprezentanți ai organizațiilor și partidelor unioniste au întâmpinat convoiul și au salutat de ajutorul umanitar oferit de statul român, purtând în mâini drapele ale României.

Totodată, ei au condamnat faptul că un astfel de eveniment de amploare nu a fost permis în centrul Chișinăului. Și foștii deputați din primul Parlament, au făcut anterior un apel către autorități ca ceremonia să aibă loc în Piața Marii Adunări Naționale. Ei au denunțat faptul că autoritățile din R. Moldova deteriorează relațiile cu partenerii de dezvoltare, și în primul rând cu România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău