VIDEO | Cum arată cele două nave SUA de unde s-a lansat atacul în Siria

  • 07 Aprilie 2017 12:57
VIDEO | Cum arată cele două nave SUA de unde s-a lansat atacul în Siria

Cele două nave care au participat azi-noapte la bombardamentul asupra bazei siriene au ancorat, vara trecută, în Portul Constanța. În iunie anul trecut, militarii români au participat la exerciții comune cu marina americană pe distrugătorul USS Porter.

Imagini filmate de Digi24 la bordul USS Porter:

„De aici conducem nava. Așa cum este construită, nava are o viteză maximă de 39 de noduri, ceea ce înseamnă că este destul de rapidă pentru mărimea ei”, explica reporterului Digi24 un ofițer de la bordul USS Porter.

Distrugătorul american USS Porter este o adevărată mășinărie de război. Are două lansatoare de rachete, patru tunuri antiaeriane de mare calibru și torpile capabile să distrugă orice submarin.

Cel mai puternic sistem de armament al nostru probabil că este cel de rachete VLS. Este parte din sistemul de armament Aegis, probabil unul dintre cele mai bune din punctul de vedere al razei de acțiuni și al flexibilității”, spune Enrique Portillo, ofițer specializat în lupta electronică.

Distrugătorul USS Porter este echipat astfel încât să poată face față oricărui tip de luptă.

Nava a fost modernizată ultima oară din punctul de vedere al armamentului de la bordul în octombrie 2015. USS Porter este prima navă din flota militară americană care are acest sistem Sea-RAM, un sistem de rachete folosit pentru lupta la suprafață și lupta antiaeriană.

Mașinăria de război este condusă de o femeie. Andria Slough a primit comanda navei la începutul anului trecut.

Înainte de a prelua comanda, am fost ofițer executiv pe navă. Înainte de asta, am lucrat la Agenția de Apărare Antirachetă și Balistică, am fost comandantul unui puitor de mine, în Japonia”, declara Andria Slough, comandantul USS Porter

10 dintre ofițerii USS Porter sunt femei. La 23 de ani, Marisa e responsabilă de tehnica plasată la exteriorul navei și de lansarea ancorei, atunci când nava se oprește din marș. Spune că a ales cariera militară datorită tradiției din familie.

Marisa Molkenbuhr, ofițer punte, USS Porter: „Tatăl meu a lucrat în marina militară și am dorit să îi calc pe urme. El a fost pilot pe elicopter, dar eu am ales un alt drum. Am dorit să servesc pe o navă. Și fratele meu lucrează în acest sistem”.

Distrugătorul USS Porter a participat în 2003 la misiuni în Irak, iar în 2007 a fost solicitat să sprijine lupta contra piraților, lângă coasta Somaliei. În august 2012, nava americană a fost în pericol să se scufunde, după ce s-a ciocnit de un petrolier japonez în strâmtoarea Ormuz. Pentru reparații, au fost cheltuiți atunci peste 700.000 de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău