VIDEO | China plănuiește construirea unei metropole de trei ori mai mare decât orașul New York

  • 04 Aprilie 2017 16:15
VIDEO | China plănuiește construirea unei metropole de trei ori mai mare decât orașul New York The Guardian
Ambuteiaj în Beijing

China plănuiește să construiască un oraș în apropiere de capitala Beijing în încerarea de a ajuta la scăderea nivelului de poluare și a aglomerației care sufocă orașul, potrivit The Guardian.

Autoritățile comuniste plănuiesc să contruiască orașul în regiunea Xiogan, la 100 de km de Beijing, acesta urmând a  avea o suprafață de trei ori mai mare decât cea a orașului New York, potrivit anunțului guvernului, scrie CaleaEuropeana. Acesta a mai precizat că proiectul este unul important din punct de vedere strategic pentru mileniul următor.

„Aceasta este o decizie majoră și strategică luată de către comitetul central al Partidului Comunist Chinez și de către președintele Xi Jinping”, conform declarațiilor autorităților.

Potrivit agenției Xinhua, construirea acestui oraș ar reduce presiunea enormă asupra capitalei Beijing  cu 22 de milioane de rezidenți și „intrarea într-un nou capitol în tranziția țării către o creștere coordonată, durabilă și favorabilă incluziunii”.

Președintele Xi Jinping a precizat că noul oraș va constitui un exemplu al „dezvoltării inovative care ar trebui să acorde prioritate protecției ecologice și care va îmbunătăți viețile oamenilor”.

Toate aceaste anunțuri au stârnit o atenție sporită a cumpărătorilor pentru zona vizată de către autorități pentru a le putea vinde mai târziu în vederea unor profituri uriașe. 

În ultimii ani China a creat numeroase „noi zone” ca parte a unui proiect mai amplu de urbanizare în vederea creșterii nivelului de trai al cetățenilor chinezi și a exodului de la rural către urban.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău