VIDEO/FOTO | Caravana Radio România Chișinău „1918- când toți românii au zis Da!”, la Ungheni

  • 31 Octombrie 2018 11:21
VIDEO/FOTO | Caravana Radio România Chișinău „1918- când toți românii au zis Da!”, la Ungheni

Caravana Radio România Chișinău „1918- când toți românii au zis Da!” a ajuns astăzi, 31 octombrie, la Ungheni. Evenimentul are loc la Biblioteca Publică Raionala ”Dimitrie Cantemir” și a început în urmă cu câteva minute.

În cadrul întâlnirii, la  care sunt așteptați elevi, bibliotecari și toți cei interesați de subiecte istorice, Octavian Țîcu, istoric și analist politic, susține o conferință despre Unirea de la 1918. El va vorbi publicului și despre proiectul ”Expedițiile Memoriei”.  Lansat în 2014 la inițiativa lui Octavian Țîcu, proiectul și-a propus să studieze felul în care românii basarabeni au ajuns și au învățat să trăiască în spațiul ex-sovietic în urma deportărilor din perioada regimului comunist.

Caravana ”1918 – Când toți românii au zis Da!”, prevede organizarea unor conferințe și mese rotunde în mai multe centre urbane din Republica Moldova cu participarea unor istorici, oameni de cultură, jurnaliști, lideri de opinie, care vorbesc despre impactul și importanța Marii Uniri de la 1918 pentru românii basarabeni.

Până acum Radio România Chișinău a organizat întâlniri în orașele Briceni, Edineț, Soroca, Cahul, Drochia și Sângerei.

Comunicările pot fi audiate și de radioascultătorii noștri duminica, începând cu ora 11.00 și pot fi urmărite pe site-ul nostru www.radiochisinau.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău