VIDEO | Bulgaria: Pasagerii au refuzat să coboare dintr-un avion care a aterizat la Varna în loc de Sofia

  • 29 Mai 18:37
VIDEO | Bulgaria: Pasagerii au refuzat să coboare dintr-un avion care a aterizat la Varna în loc de Sofia

Pasagerii s-au baricadat într-un avion al unei companii low-cost, care a aterizat la Varna în loc de Aeroportul din Sofia, fără a-i anunța în prealabil, scrie Novinite.com.

Totul s-a întâmplat vineri, dar cazul devenit public luni după ce în cursul zilei au circulat videoclipuri pe rețelele de socializare. Pasagerii bulgari s-au plâns, în primul rând, de faptul că avionul a decolat cu 3 ore întârziere din Abu Dhabi. Apoi, cu câteva minute înainte de aterizare, au fost informați că vor ateriza la Varna. Adică la 440 de kilometri distanță de Sofia, unde ar fi trebuit să ajungă.

Lidiya Dimitrova, care este unul dintre pasagerii care au filmat videoclipurile, a declarat pentru Televiziunea Națională că au reacționat astfel deoarece „este o altă bătaie de joc a acestei companii aeriene față de pasagerii bulgari”.

În videoclipuri, se vede că grupul care refuză să coboare este format din aproximativ 10 persoane. În avion se aflau și copii.

Dimitrova dă vina pe compania aeriană „WizzAir”, care a aterizat pe un „aeroport greșit”. Saga a început cu întârzierea zborului cu câteva ore, care a dus la imposibilitatea de a ateriza pe aeroportul din Sofia.

„Deși echipajul știa, fără să ne informeze, ne-a urcat în avion. Iar cu 15 minute înainte de a ateriza pe aeroportul din Varna, în loc de aeroportul din Sofia, pilotul ne-a anunțat că vom ateriza pe un aeroport greșit. Au fost comandate 5 autobuze, care trebuie să ne ducă pe toți, ceea ce înseamnă că mulți dintre noi nu vor putea merge la serviciu sau să-și îndeplinească angajamentele. Nu numai că linia aeriană refuză să coopereze, dar a apărut și poliția de frontieră și ne-a dat 10 minute să ne gândim dacă să coborâm de bunăvoie sau ne vor aresta și ne vor scoate din acest avion în cătușe, inclusiv pe copiii care sunt aici”, spune Dimitrova în videoclip.

Potrivit informațiilor Televiziunii Naționale, în cele din urmă, pasagerii au coborât voluntar, însoțiți de polițiști, dar nu au fost arestați. Apoi au fost duși la Sofia cu un autobuz. Distanța dintre cele două orașe poate fi parcursă cu mașina în mai mult de 5 ore.

Dimitrova, împreună cu alți pasageri, intenționează să depună o plângere civilă pentru daune morale.

Viceprim-ministrul Hristo Alexiev a ordonat o anchetă privind motivele care au dus la refuzul unor pasageri de a coborî din avion pe aeroportul din Varna.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:4,63 m/s
Thu
18
Fri
15
Sat
16
Sun
17
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău