VIDEO | Atac în Kawasaki: Două persoane au murit, iar alte 18 au fost înjunghiate într-o stație de autobuz

  • 28 Mai 2019 09:40
VIDEO | Atac în Kawasaki: Două persoane au murit, iar alte 18 au fost înjunghiate într-o stație de autobuz

Cel puțin 19 persoane, printre care 13 eleve care se ducea la școală, au fost rănite marți dimineață într-un atac cu cuțitul în orașul Kawasaki, la sud de Tokio, potrivit anunțului făcut de pompierii japonezi, transmite AFP.

Surse ale poliției au declarat că trei dintre victime, un copil și doi adulți, se aflau în stop cardiorespirator. Copilul a decedat în urma rănilor suferite.

Atacul a avut loc la o oră de vârf, în apropierea gării Noborito din Kawasaki, conform presei locale. Elevele de școală primară, cu vârsta cuprinsă între șase și șapte ani, au fost atacate în timp ce așteptau autobuzul.

"Un bărbat le-a înjunghiat" a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri din Kawasaki, Dai Nagase. "Am primit un apel de urgență la ora 07:44 dimineața în care eram înștiințați despre înjunghiere a patru eleve de școală primară".

Suspectul, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost arestat, potrivit poliției, care nu a furnizate mai multe detalii.

Conform informațiilor furnizate de canalul public de televiziune NHK, suspectul și-a provocat răni grave la nivelul gâtului și ulterior a decedat. La fața locului au fost găsite două cuțite.

Președintele american Donald Trump și-a mărturisit solidaritatea față de japonezi după acest atac.

"Toți americanii sunt alături de poporul japonez și plâng pentru victime și familiile lor", a declarat Trump la bordul unei nave militare japoneze, în ultima zi a vizitei de stat întreprinsă în arhipelagul nipon. "În numele Primei Doamne și al meu, doresc să le adresez rugăciunile și simpatia noastră".

Criminalitatea violentă este rară în Japonia. Incidente de anvergură ocazionale au șocat însă populația. În 2010, peste 12 persoane au fost rănite prin înjunghiere într-un autobuz școlar și un autobuz pentru navetă într-o suburbie din Tokio. În 2008, un bărbat de 28 de ani a condus un camion pe o trecere pietonală din Tokio, omorând trei persoane și înjunghiind mortal alte patru.

sursa video: xinhua

Sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău