VIDEO | Ambasadorul UE la Chișinău a adus un omagiu inedit Limbii Române. Diplomatul a cântat o piesă rock pe versurile lui Grigore Vieru

  • 31 August 2023 09:19
VIDEO | Ambasadorul UE la Chișinău a adus un omagiu inedit Limbii Române. Diplomatul a cântat o piesă rock pe versurile lui Grigore Vieru

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, a cântat în limba română o piesă pe versurile lui Grigore Vieru, cu ocazia Zilei Limbii Române. Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, născut în Letonia, apare într-un videoclip publicat pe 31 august, în care cântă versurile din poezia „În limba ta”, pe acorduri de muzică rock.

„Poți aduce omagiu limbii române în cele mai diverse moduri. Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, a decis să o facă, interpretând versuri de Grigore Vieru pe muzică rock. A fost inspirat de piesa „Dzimtā Valoda” a formației letone Līvi, ale cărei versuri sunt de fapt traducerea poeziei „În limba ta” de Vieru.

Așa cum am promis, te invităm să urmărești premiera cântecului interpretat de ambasador cu ocazia Zilei Limbii Române.”, se arată în mesajul Delegației UE la Chișinău. 

Amintim că Delegația UE la Chișinău a anunțat anterior că ambasadorul Janis Mazeiks a avut ideea să o readapteze – a folosit poezia originală, dar aceeași melodie, extrem de populară în țara sa de origine și care este considerată unul dintre simbolurile renașterii naționale în Letonia.

Angry Band l-a ajutat pe ambasador, iar formația Līvi și Călin Vieru, deținătorii drepturilor asupra melodiei și asupra versurilor, respectiv, au fost încântați de proiect.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău