Victor Chironda critică gestionarea proiectelor de reparație a străzilor din Capitală

  • 09 Octombrie 2019 15:04
Victor Chironda critică gestionarea proiectelor de reparație a străzilor din Capitală

Proiectul care prevede renovarea mai multor străzi din Capitală, din creditul de 30 de milioane de euro acordat de BERD și BEI, este gestionat extrem de prost, susține Victor Chironda, candidatul Mișcării Social-Politice „Forța Nouă” la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Într-o conferință de presă, candidatul a declarat că lucrările executate pe unele străzi sunt necalitative, transmite IPN.

Potrivit lui Victor Chironda, licitația de acum șapte ani, în urma căreia a fost selectată compania DELTA ACM 93, a fost organizată cu nereguli. Lucrările de efectuate pe bulevardul Ștefan cel Mare, pe bulevardul Negruzzi și pe strada Vasile Alecsandri sunt necalitative. Iar DELTA ACM a intrat în insolvență.

„Noi credem că municipalitatea trebuie să rezilieze contractul încheiat cu compania românească DELTA ACM 93 și să inițieze un concurs public nou pentru selectarea unei companii capabile să construiască o stradă demnă de o capitală europeană”, a declarat concurentul electoral.

În opinia sa, este necesară elaborarea unor noi proiecte pentru străzile 31 August, Tighina și Alexandru cel. Bun, ținând cont de Ghidul de Design al Străzilor din Chișinău, document care se află în consultări publice la Primărie și poate deveni un act de bază pentru renovarea străzilor din oraș.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău