Victor Chirilă: Acordul de Asociere cu UE nu corespunde cu ideologia comuniștilor

  • 09 Octombrie 2013 09:30
Victor Chirilă: Acordul de Asociere cu UE nu corespunde cu ideologia comuniștilor

Comuniștii încearcă să profite de nemulțumirile din societate și se pregătesc astfel de alegerile parlamentare, susține Victor Chirilă

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, pe care Republica Moldova urmează să-l parafeze luna viitoare la Vilnius, nu corespunde cu ideologia Partidului Comuniștilor, motiv pentru care aceștia și-au intensificat acțiunile de presiune și au inițiat așa numita revoluție de catifea, este de părere analistul Victor Chirilă de la Asociația pentru Politică Externă. Comuniștii încearcă să profite de nemulțumirile din societate și se pregătesc astfel de alegerile parlamentare, susține Victor Chirilă. 

Totodată Victor Chirilă a subliniat, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău, că problemele pe care aceștia le denunță în prezent sunt de fapt moștenite din perioada în care PCRM s-a aflat la putere.

Potrivit analistului, ultimele evoluții din regiunea găgăuză - decizia de a schimba denumirea disciplinelor școlare ”Limba și literatura română” și ”Istoria Românilor”, sunt încercări de destabilizare a situației politice din Republica Moldova, înaintea Summit-ului Parteneriatul Estic de la Vilnius.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Sat
12
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău