Vicepreședintele PD îi cere explicații ambasadorului UE din R.Moldova, în legătură cu alegerile din Chișinău

  • 03 Noiembrie 2018 08:08
Vicepreședintele PD îi cere explicații ambasadorului UE din R.Moldova, în legătură cu alegerile din Chișinău

Vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, îi răspunde ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, care anterior a declarat că „în mâinile autorităților moldovenești sunt toate instrumentele pentru corectarea situației legate de nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău”. Democratul îi cere oficialului european să sugereze PDM ce pași anume trebuie să întreprindă, transmite IPN.

„Hai să-l întrebăm deschis. Sugerați-ne nouă, Partidului Democrat, Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova concret ce trebuie să facem. Puneți pe foaie concret pașii care vor duce la corectarea situației legate de nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău. Și noi vom face, astfel încât să respectăm toate valorile, regulile, legile. Sugerați-ne pentru că noi nu știm cum să facem”, a declarat Cebotari, într-o emisiune la TVC21.

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, declară că în mâinile autorităților moldovenești sunt toate instrumentele pentru corectarea situației legate de nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău. Ambasadorul s-a referit și la instrumente legislative și administrative. 

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la ProTV Chișinău, unde Peter Michalko a subliniat că voința cetățenilor din Chișinău nu este respectată. iar Capitala Republicii Moldova nu are primarul pe care și l-a ales.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău