Vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, Valeriu Ghilețchi, ales președinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor CEDO

  • 25 Ianuarie 2018 07:15
Vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, Valeriu Ghilețchi, ales președinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor CEDO

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) l-a ales miercuri, pe 24 ianuarie, pe vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi, în funcția de președinte al Comisiei pentru alegerea judecătorilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

Acest eveniment este o premieră pentru Republica Moldova, Ghilețchi fiind primul parlamentar moldovean ales în această funcție, potrvit unui comunicat al Partidului Popular European din Moldova. 

Comisia condusă de vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău este responsabilă de audierea candidaților la funcția de judecător CEDO din partea statelor membre ale Consiliului Europei.

„Este o mare responsabilitate atât pe plan personal, cât și național având în vedere rolul cheie al comisiei pe care am onoarea să o conduc în procesul de selectare a judecătorilor celei mai importante instituții europene de justiție”, a declarat Valeriu Ghilețchi.

Anterior, Valeriu Ghilețchi a fost, pe rând, președintele Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, dar și vicepreședinte al APCE.

Amintim că, tot miercuri, deputații PLDM, partid pe listele căruia Vlaeriu Ghlețchi a fost ales în Parlamentul Republicii Moldova, au cerut demisia acestuia din funcția de vicepreședinte al Legislativului, pe motiv că nu a întrunit numărul necesar de voturi pe data de 22 decembrie 2017.

În repllică, Valeriu Ghilețchi a declarat că atacul din partea foștilor săi colegi de partid trebuie privit în contextul anului electoral 2018 din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău