Deputații PLDM cer demisia vicepreședintelui Parlamentului Valeriu Ghilețchi

  • 24 Ianuarie 2018 13:36
Deputații PLDM cer demisia vicepreședintelui Parlamentului Valeriu Ghilețchi

Deputații Partidului Liberal Democrat cer demisia vicepreședintelui Parlamentului Valeriu Ghilețchi, susținând că acesta nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi ales în funcție.

Liderul fracțiunii PLDM Tudor Deliu a declarat astăzi într-o conferință de presă că pentru Valeriu Ghilețchi au votat doar 34 de deputați, în ședința din 22 decembrie, față de numărul minim necesar de 51. El a menționat că a atenționat conducerea Parlamentului, chiar în timpul ședinței respective, dar că nu s-a ținut cont de observație.

Deputații PLDM au elaborat un proiect de hotărâre prin care să se abroge hotărârea de alegere a lui Valeriu Ghilețchi. Totodată, i-a cerut fostului membru al PLDM Valeriu Ghilețchi să demisioneze.

Solicitat de Radio Chișinău, Valeriu Ghilețchi a comunicat că în prezent este la Strasbourg și că nu comentează, deocamdată, acuzațiile aduse de PLDM.

Amintim că Valeriu Ghilețchi, care a intrat în Parlament pe listele PLDM, a fost ales la 22 decembrie 2017 în calitate de vicepreședinte al Parlamentului, după demisia lui Iurie Leancă. Valeriu Ghilețchi este liderul grupului popular-european din Parlament format din foști deputați PLDM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău