Vicepreședintele Parlamentului consideră politica bugetar-fiscală pentru 2021 „profund anti-agrară și o intervenție grosolană și nejustificată în competențele autonomiei locale”

  • 25 Noiembrie 2020 10:05
Vicepreședintele Parlamentului consideră politica bugetar-fiscală pentru 2021 „profund anti-agrară  și o intervenție grosolană și nejustificată în competențele autonomiei locale”

Politica bugetar-fiscală pentru 2021, al cărei proiect a fost publicat de Ministerul Finanțelor, este profund anti-agrară și prevede o intervenție grosolană și nejustificată în competențele autonomiei locale, afirmă vice-președintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari.

El a remarcat că proiectul prevede majorarea TVA până la 12 %, în condițiile când prețurile la producția agricolă sunt controlate de câteva companii mari, astfel că majorarea ar fi o povară suplimentară de zeci de milioane de lei pentru întreprinderile mici și mijlocii din sectorul agrar. Deputatul a subliniat că micșorarea TVA la fertilizanți și pesticide nu oferă garanții că aceste produse se vor ieftini și pentru agricultori. Totodată, este absolut inexplicabilă propunerea Ministerului Finanțelor privind plafonarea taxelor locale, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Probabil, cineva din acest guvern, mă scuzați, consideră că primarii și consilierii locali sunt niște idioți, care nu sunt capabili să decidă judicios care ar fi taxele locale optime pentru business. Merg foarte des în satele noastre și observ cu câtă atenție primarii tratează antreprenorii locali, care, adesea, sunt și consilieri locali, și cu câtă diligență caută investitori pentru satele noastre muribunde. Cât va mai dura aceasta politică dezastruoasă prin care cineva de la Chișinău să se bage impertinent în viața comunităților noastre și să le dicteze ce trebuie să facă?”, a subliniat Alexandru Slusari.

Potrivit lui, actualul Guvern nu mai are dreptul să promoveze proiecte importante pentru țară și trebuie să plece în ziua validării mandatului noului președinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău