Vicepreședinte PAS: R.Moldova are nevoie de banii europeni, dar nu cu prețul consolidării unui regim

  • 18 Mai 2017 12:33
Vicepreședinte PAS: R.Moldova are nevoie de banii europeni, dar nu cu prețul consolidării unui regim Sursa: zdg.md

Guvernarea de la Chișinău trebuie să-și însușeacă lecția, iar schimbarea sistemului electoral nu este o chestiune de primă importanță. Astfel a comentat vicepreședintele PAS, Igor Grosu, decizia Parlamentului European de a amâna discuțiile asupra asistenței financiare de o sută de milioane de euro pentru Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei”, la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Europarlamentarii sunt foarte bine informați. Ei vor să vadă la noi o luptă reală cu corupția, scoaterea instituțiilor de sub control politic, asigurarea libertății mass-media. Țara are nevoie de această asistență financiară, dar nu cu prețul consolidării unui regim. Guvernanții de la Chișinău trebuie să învețe lecția”, a declarat politicianul.

Potrivit lui Igor Grosu, societatea moldoveneasă nu are nevoie acum de o reformă a sistemului electoral. „Partidul de la guvernare a venit cu această pseudo-reformă, care este electorală și care nu-i interesează pe oameni. Pe oameni îi interesează acum altceva: cum să-și plătească facturile, cu ce să-și întrețină copiii, ce pensii primesc”, a mai spus vicepreședintele PAS.

Analistul Corneliu Ciurea a declarat în cadrul emisiunii că există și un lucru pozitiv în decizia Parlamentului European. „Parlamentul European, ca și Parlamentul Republicii Moldova, este constituit din diferite partide politice. Cel mai puternic  partid european, care nu are un aliat în Parlamentul de la Chișinău, a dat o mână de ajutor opoziției moldovenești, care este una foarte slabă. Iar noi avem nevoie de o opoziție puternică”, a spus Corneliu Ciurea. Analistul a reiterat poziția guvernării de la Chișinău: „În Parlamentul European s-a discutat problema corupției, cea a justiției, dar nu despre sistemul uninominal de vot”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău