Vicepremierul României, Dan Barna: Direcția pro-europeană a R. Moldova devine una explicită și foarte clară

  • 12 Iulie 2021 13:25
Vicepremierul României, Dan Barna: Direcția pro-europeană a R. Moldova devine una explicită și foarte clară

Direcția pro-europeană a Republicii Moldova devine una explicită și foarte clară, după ce Partidul Acțiune și Solidaritate a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, a afirmat vicepremierul român Dan Barna, copreședinte USR PLUS.

"Atunci când cetățenii decid să iasă la vot, direcția pro-europeană a Republicii Moldova devine una explicită și foarte clară. Felicit PAS, felicit pe președintele Maia Sandu pentru acest rezultat extraordinar care redeschide șansa Republicii Moldova de a veni mai aproape de ceea ce înseamnă Uniunea Europeană și de a deveni un partener și un actor și un membru al acestei construcții europene care asigură pace și dezvoltare de atâția ani în Europa", a declarat Dan Barna, luni, la finalul ședinței USR PLUS.

Vicepremierul României a amintit că există acel pachet de 600 de milioane de euro disponibil pentru Republica Moldova care era condiționat de existența unor reforme și a anunțat că europarlamentarii USR PLUS fac chiar în aceste zile toate eforturile necesare pentru ca această resursă de dezvoltare pentru Republica Moldova să devină realitate.

"Iată, într-adevăr, din acest moment premisele și condițiile politice asumarea unor reforme devin realitate. Mesajul pe care Maia Sandu și partidul PAS l-au transmis în Republica Moldova în această campanie a fost unul de deschidere, a fost unul pro-european, a fost unul de dezvoltare euroatlantică și iată că acest mesaj a fost înțeles și susținut de către cetățenii Republicii Moldova pe care îi felicit pentru această opțiune și pentru acest rezultat. În acest context, ajutorul și suportul pe care Guvernul României l-a acordat sunt convins că va deveni unul mai consistent, tocmai pentru a sprijini Republica Moldova în aceste reforme necesare care vor fi susținute", a adăugat Dan Barna.

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,9% dintre secțiile de votare.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău