Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a anunțat că o nouă ședință a grupului de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor

  • 25 Februarie 2021 14:00
Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a anunțat că o nouă ședință a grupului de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor

Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a anunțat că o nouă ședință a grupului de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor va fi organizată după desfășurarea unor consultări adiționale și definitivarea pozițiilor cu autoritățile de profil.

Precizarea vine după ce presa din stânga Nistrului a acuzat că partea moldovenească ar tergiversa procesul de convocare a următoarei ședințe. În comunicatul Biroului de reintegrare se amintește că, începând cu data de 25 ianuarie, a fost inițiată campania de informare cu privire la participarea în circulația rutieră internațională a autovehiculelor din regiunea transnistreană.

Ucraina a anunțat că, de la 1 septembrie, va admite pe teritoriul său doar automobilele din regiunea transnistreană care dețin plăcuțe de înmatriculare neutre. Decizia Guvernului de la Kiev a fost anunțată de ambasadorul ucrainean, Marko Șevcenko, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Noile reglementări, privind traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova de către mijloacele de transport din regiunea transnistreană urmau să intre în vigoare la 15 ianuarie. Termenul a fost amânat, întrucât, potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, nu au fost întreprinse măsuri suficiente pentru a informa cetățenii din regiunea transnistreană despre noile reglementări. Campania de informare se va desfășura până la 1 martie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău