Vicepremierul Nicu Popescu: Roaming în România, ca acasă. Acordul semnat astăzi urmează să aducă beneficii pentru toți cei care călătoresc în România

  • 11 Februarie 2022 15:17
Vicepremierul Nicu Popescu: Roaming în România, ca acasă. Acordul semnat astăzi urmează să aducă beneficii pentru toți cei care călătoresc în România

În cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a semnat cu Ioan Marcel Boloș, ministrul cercetării, inovării și digitalizării al României, Acordul privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional și a celor de apeluri internaționale între România și Republica Moldova.

Acordul livrat de către Guvernul Gavrilița urmează să aducă beneficii pentru toți cei care călătoresc în România. Cifrele vorbesc de la sine: În 2019, cu un an înainte de declanșarea pandemiei - perioadă în care lumea călătorea mai ușor și mai fără griji peste hotare - cetățenii noștri care au folosit telefonia mobilă în regim de roaming în România au apelat timp de 1.012.534 de minute și au fost apelați timp de 1.307.964 de minute.” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

De menționat că după implementarea Acordului, utilizatorii din Republica Moldova, aflându-se în roaming în România, vor putea beneficia de servicii voce, date și SMS la tarife apropiate de cele naționale. Astfel, pentru apelurile efectuate în roaming din România în Republica Moldova, tarifele vor scădea de cel puțin 10 ori; pentru apelurile primite în roaming în România din Republica Moldova nu va fi perceput tarif; pentru serviciile Internet utilizat în roaming în România, tarifele vor scădea de cel puțin 5 ori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău