Vicepremierul Andrei Spânu a anunțat rezultatele vizitei de lucru în Polonia unde a discutat despre subiectul aprovizionării cu gaze naturale a R. Moldova

  • 20 Octombrie 12:21
Vicepremierul Andrei Spânu a anunțat rezultatele vizitei de lucru în Polonia unde a discutat despre subiectul aprovizionării cu gaze naturale a R. Moldova

Vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a anunțat rezultatele vizitei de lucru în Polonia unde a discutat despre criza energetică din R. Moldova și subiectul aprovizionării cu gaze naturale.

Astfel, ministrul a spus că a avut mai multe întâlniri la nivel înalt, subiectul primordial discutat fiind furnizarea cu gaze naturale și soluțiile de depășire a crizei actuale în Republica Moldova.
 
„M-am întâlnit cu Secretarul de Stat al Cancelariei Președintelui Poloniei și șeful Biroului internațional de politici, Jakub Kumoch, precum și cu reprezentantul special pentru Moldova al Prim-ministrului Republicii Polone, Adam Eberhardt. I-am informat pe ambii despre situația cu care se confruntă țara noastră, astăzi, pe piața gazelor. M-am văzut și cu ministrul Energiei de la Varșovia, Piotr Naimski. Am discutat despre un parteneriat pe termen lung în furnizarea gazelor naturale din Polonia. Un proiect bilateral pe care îl tratăm cu maximă seriozitate, pentru că obiectivul nostru este ca sursele de alimentare să fie cât mai diversificate și mai adecvate pentru depășirea unei crize de acest calibru. Polonia este un stat prieten și un partener de nădejde al Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a declarat Andrei Spânu. 
 
Vicepremierul a mai discutat cu vicepreședintele PGNiG (compania de stat poloneză), Artur Cieślik, despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obține din partea statului polon.
 
„Am vorbit cu președintele consiliului de administrație GAZ-SYSTEM, Tomasz Stepien. În cadrul discuțiilor, am abordat soluțiile tehnice pe care le putem implementa împreună cu partenerii polonezi, în scopul furnizării gazelor naturale în țara noastră. Voi reveni cu informații actualizate, de interes, pe măsură ce avansăm în soluționarea acestei crize”, a conchis Andrei Spânu, într-o postare pe Facebook. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
2,65
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,13 m/s
Thu
5
Fri
8
Sat
3
Sun
5
Mon
7

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău