Vicecancelarul german Robert Habeck, în vizită la Kiev. Acesta va merge ulterior în Republica Moldova unde se va întâlni cu premierul Dorin Recean

  • 18 Aprilie 18:45
Vicecancelarul german Robert Habeck, în vizită la Kiev. Acesta va merge ulterior în Republica Moldova unde se va întâlni cu premierul Dorin Recean

Vicecancelarul federal german Robert Habeck a sosit joi la Kiev pentru o vizită axată pe atacurile rusești asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, ajutorul de urgență și consolidarea economiei țării aflate în război, relatează Reuters, potrivit Agerpres și TVR Moldova.

Robert Habeck, care deține și funcția de ministru al economiei, este însoțit de o delegație de oameni de afaceri. Vizita sa are loc în momentul în care Germania pregătește următoarea Conferință pentru Reconstrucția Ucrainei (URC), care va avea loc pe 11 și 12 iunie la Berlin.

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele ucrainean Volodimir Zelenski vor găzdui împreună reuniunea internațională. Habeck a declarat la sosirea la Kiev că vizita sa are loc în momentul în care Ucraina avea nevoie de tot sprijinul pentru "lupta sa pentru libertate".

"Da, Ucraina luptă pentru propria sa autodeterminare, pentru integritatea sa teritorială împotriva agresiunii (președintelui rus Vladimir) Putin, însă luptă și pentru valorile care unesc și caracterizează Europa", a mai spus el. La Kiev, Habeck se va întâlni cu Zelenski, cu vicepremierul și ministrul economiei Iulia Sviridenko și cu ministrul energiei German Galușcenko, printre alții. Vicecancelarul german va merge apoi în Republica Moldova unde se va întâlni cu premierul Dorin Recean, transmit sursele citate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău