Veteranii MAI își declară susținerea pentru referendumul de aderare la UE: „A venit timpul deșteptării și consolidării întregii societăți”

  • 19 Septembrie 14:07
Veteranii MAI își declară susținerea pentru referendumul de aderare la UE: „A venit timpul deșteptării și consolidării întregii societăți”

Membrii Organizației teritoriale Orhei a Asociației Veteranilor și Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne își declară susținerea pentru referendumul constituțional republican din 20 octombrie. Veteranii spun că integrarea europeană este nu o alegere politică, ci o necesitate vitală pentru asigurarea continuității statului Republica Moldova, a identității și independenței. Potrivit lor, Europa înseamnă nu doar o piață comună sau un loc în care legile sunt mai bune, ci înseamnă apartenență la o comunitate de valori care asigură protecție împotriva instabilităților. Europa înseamnă mai mult decât reguli și standarde, este locul unde demnitatea umană este respectată, iar statul lucrează pentru cetățean.

Într-o conferință de presă la IPN, veteranul Ion Mustață a declarat că aderarea la Uniunea Europeană va oferi posibilități mai vaste pentru comerț, pentru investiții, fapt care va stimula o creștere a economiei naționale. De asemenea, în opinia sa, aderarea la Uniunea Europeană va implica adoptarea unui set de standarde și reguli europene, ceea ce ar putea contribui la îmbunătățirea calității vieții în Republica Moldova.

Prin aderarea la UE, Republica Moldova va beneficia de un nivel mai ridicat de securitate și stabilitate, având posibilitatea să coopereze cu statele membre în cadrul Politicii de securitate și apărare comună. Noi, veteranii, simțim în mod profund vulnerabilitatea pe care o are Moldova în fața presiunilor externe. Înțelegem că, fără o direcție clară și fără aliați puternici, orice progres poate fi șters de o nouă criză, fie că vine din est, fie că e din interiorul societății. De aceea, pentru noi integrarea europeană este nu doar o opțiune geopolitică, ci un drum sigur pentru ca Republica Moldova să nu fie prada jocurilor de putere regionale. A fi parte din Uniunea Europeană înseamnă să fii parte dintr-o structură de stabilitate, pace și prosperitate, unde libertățile fundamentale sunt protejate... Vă îndemn, dragi cetățeni, să susținem referendumul pentru integrare europeană”, a citat Ion Mustață din declarația organizației.

Președintele OT Orhei a Asociației Veteranilor și Pensionarilor MAI, Ion Savin, a menționat că, de la destrămarea Uniunii Sovietice, de pe pozițiile de serviciu, din primele zile ale proclamării suveranității, iar ulterior și independenței Republicii Moldova veteranii au contribuit la apărarea drepturilor și liberalităților omului, la apărarea securității și ordinii publice, la lupta împotriva criminalității.

Ajunge de a ne mai arunca dintr-o extremă în altă la fiecare patru ani. A venit timpul deșteptării și consolidării întregii societăți. Visul și scopul pentru care am luptat în primăvara-vara anului 1992 avem șansa să-l realizăm prin vot, nu prin sânge și suferință. La 20 octombrie 2024 ieșim cu toții să ne dăm votul pentru integrarea în Uniunea Europeană. Votul acesta va fi ca moștenire pentru copii, nepoții și strănepoții noștri”, a mai spus Ion Savin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:8,23 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău