Ventilatoarele livrate de Rusia către SUA au fost confiscate după incendiile care au avut loc în spitale

  • 13 Mai 2020 15:59
Ventilatoarele livrate de Rusia către SUA au fost confiscate după incendiile care au avut loc în spitale

Dispozitivele mecanice de ventilație, furnizate de Rusia către SUA nu au fost încă instalate în spitale, dar vor fi confiscate. Acest lucru a fost raportat în Agenția de Management pentru Situații de Urgență (FEMA) din SUA, relatează Reuters.

Ventilatoarele au fost livrate în statele New York și New Jersey, cele mai afectate de coronavirus. Acum, autoritățile de stat le vor returna. Decizia privind utilizarea lor viitoare va fi luată după anchetă, care a fost demarată în Rusia.

Recent, în Spitalul St. George din Sankt Petersburg, cinci persoane au murit într-un incendiu, fiind conectați la ventilatoare, iar cu două zile mai devreme, un alt ventilator a luat foc într-un spital din Moscova. Incendiul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la un ventilator de la terapie intensivă, unde erau tratați mai mulți pacienți cu coronavirus.

Roszdravnadzor, instituția care supraveghează sistemul de asistență medicală din Rusia, a declarat că va verifica calitatea și siguranța ventilatoarelor din cele două spitale, iar spitalul din St Petersburg a spus că nu va mai folosi modelul în cauză. Producătorul a îndemnat totuși oamenii să nu tragă concluzii grăbite.

Modelul în cauză, Aventa-M, s-a numărat printre cele achiziționate de Statele Unite la începutul lunii aprilie, pentru a ajuta sistemul medical să facă față epidemiei de coronavirus și este realizat de o firmă aflată sub sancțiunile SUA.

Uzina UPZ din Chelyabinsk, la 1.500 km la est de Moscova, a confirmat că Aventa-M este unul dintre produsele sale.

 

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău