Veaceslav Platon va fi audiat în cadrul Comisiei „Laundromat” (Doc)

  • 28 Iunie 2021 12:25
Veaceslav Platon va fi audiat în cadrul Comisiei „Laundromat” (Doc)

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, va fi audiat mâine în casdrul Comisiei de anchetă „Laundromat”. Despre aceasta a anunțat președinta Comisiei, Inga Grigoriu.

„Numitul Veaceslav Platon s-a activizat intens la ultima etapă a lucrărilor Comisiei parlamentare de anchetă, anume din momentul când am prezentat publicului acte ce demonstrează legătura între jaful secolului, devalizarea de întreprinderi regionale, diverse scheme de spălări de bani, inclusiv și prin segmentul transnistrean. Punctul nevralgic la care V. Platon a reacționat bolnăvicios este compania înregistrată în zonă off-shore denumită RONIDA INVEST LLP și care îi aparține, conform răspunsurilor recepționate”, a menționat Inga Grigoriu, publicând și un document în acest sens. 
 
Amintim că Veaceslav Platon a fost achitat, pe 14 iunie, în dosarul „fraudei bancare”, după ce a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Dosarul penal al acestuia a fost transmis la revizuire la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, iar, ulterior, procurorii au renunțat la toate capetele de acuzare. 

Veaceslav Platon va fi audiat în cadrul Comisiei „Laundromat” (Doc)

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău