Veaceslav Ioniță: Matematica deceselor este una crudă și nemiloasă: din 30 de persoane noi infectate, una nu se mai întoarce acasă

  • 05 Iunie 2020 11:13
Veaceslav Ioniță: Matematica deceselor este una crudă și nemiloasă: din 30 de persoane noi infectate, una nu se mai întoarce acasă

Statistica este nemiloasă: din 185 persoane noi infectate, 6 din ele nu se vor mai întoarce acasă. Și asta în fiecare zi, susține, într-o postare pe Facebook, expertul din cadrul IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță.

El susține că nu am publicat datele despre COVID-19 timp de două zile, în speranța să prind apogeul și reducerea celui de al IV-lea val, care trebuie să aibă loc înca acum două zile. „Nu a fost să fie, numărul mediu săptămânal a celor noi infectați continuă să crească și a ajuns la 185 persoane pe zi și cel mai probabil va continua să crească până la Paștele Blajinior. Apoi va urma o mică scădere și apoi... deja știți și singuri. (...) Matematica deceselor este una crudă și nemiloasă: din 30 de persoane noi infectate, una nu se mai întoarce acasă. Fiecare decizie proastă costă și poate fi calculată nemilos și cu cea mai mare exactitate, până la fiecare pacient decedat. Doriți paradă? Plătiți. Doriți aglomerații de oameni? Plătiți”, a afirmat Veaceslav Ioniță. 

Republica Moldova a depășit ieri cifra de 9000 de persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea, aproape 60% au fost vindecate, iar 317 au murit din cauza noului coronavirus, au informat autoritățile din sănătate. Astăzi, 274 de pacienți sunt în stare gravă.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău