Vasile Șova va avea astăzi o întrevedere cu Vitali Ignatiev pentru a discuta despre blocarea conturilor bancare a întreprinderilor din stânga Nistrului

  • 12 Septembrie 09:36
Vasile Șova va avea astăzi o întrevedere cu Vitali Ignatiev pentru a discuta despre blocarea conturilor bancare a întreprinderilor din stânga Nistrului

Vicepremierul pentru reintegrare Vasile Șova va avea astăzi o întrevedere cu așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev.

Potrivit unui comunicat al „ministerului de externe” din regiunea transnistreană, întrevederea va avea loc la sediul Misiunii OSCE de la Tiraspol, iar discuțiile se vor axa pe chestiunile actuale legate de dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, în special pe cea privind blocarea conturilor bancare a două întreprinderi din stânga Nistrului. 

Menționăm că Vasile Șova și Vitali Ignatiev s-au întâlnit și pe 10 septembrie, la Chișinău, în cadrul ședinței privind organizarea ședinței interguvernamentale moldo-ruse. Ignatiev a afirmat atunci că Vasile Șova ar fi declarat că nu nu vrea să politizeze subiectul privind blocarea conturilor bancare ale întreprinderilor din regiunea transnistreană, însă ar fi menționat că acest lucru nu a avut loc întâmplător.

„Este un conflict internațional, chiar dacă partea moldovenească nu vrea să recunoască realitatea și trebuie soluționat la nivel internațional”, a menționat Ignatiev. 

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei(BNM), conturile bancare a două întreprinderi din regiunea transnistreană au fost blocate, în contextul respectării legislației privind prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului. „Urmare noilor prevederi, băncile licențiate din Republica Moldova au dezvoltat instrumentele de control si, în procesul implementării acestora, fiind identificate eventuale riscuri, băncile au solicitat mai multă transparență din partea clientilor. Este vorba despre întreprinderi de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cărora li s-a dat și termen pentru conformare”, se arată în comunicatul BNM. 

Astfel, una din întreprinderi din stânga Nistrului a rămas cu conturile blocate din cauza că nu avea actele necesare, iar cealaltă - din cauza datoriilor acumulate. 

Uzina Metalurgică din Râbnița nu are și nu a avut conturile blocate, nu a primit nicio avertizare și este deservită în regim normal. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chişinău
15,76 °C
ploaie de scurtă durată
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Wed
13 °C
Thu
11 °C
Fri
11 °C
Sat
9 °C
Sun
11 °C

Curs oficial BNM 17 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6016 -0.0979
USD 17.7526 -0.0075
RON 4.1404 -0.0196
UAH 0.7171 0.0011
RUB 0.2769 0.0005
Arhivă Radio Chișinău