Vasile Nastase anunță că politicienii nu vor fi acceptați la protest

  • 08 Septembrie 2015 13:35
Vasile Nastase anunță că politicienii nu vor fi acceptați la protest

Reprezentanții Platfomei ”Dreptate și Adevăr” care organizează pentru a treia zi consecutive un protest non-stop în Piața Marii Adunări Naționale au cerut astăzi din nou o întrevedere cu premierul Valeriu Streleț și cu președintele Nicolae Timofti.

Între timp, ei au anunțat că de astăzi încep o serie de întrevederi cu diplomații europeni, iar prima a fost la Delegația Uniunii Europene la Chișinău.

În Piața Marii Adunări Naționale au fost instalate déjà aproximativ 150 de corturi, iar sute de oameni continuă să protesteze cerând demisia actualei guvernări și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. De asemenea, au fost amenajate corturi în care protestatarii primesc alimente și apă. De asemenea, sunt colectate fonduri pentru susținerea acțiunii de protest, iar reprezentanții Platfomei DA susțin că au fost adunate deja 150 de mii de lei.

Consiliul Marii Adunări Naționale, cum își spun liderii protestatarilor, s-a întrunit astăzi într-o ședință în care a decis ca reprezentanții Platfomei să meargă la președinție pentru a cere o întrevedere cu Nicolae Timofti. De asemenea, protestatarii insistă și asupra unei discuții cu premierul Valeriu Streleț. Premierul Streleț, duminică, se arătase dispus să se întâlnească cu protestatarii, în sala de conferinșe a Ministerului Agriculturii, dar manifestanții i-au cerut să vine în Piața Marii Adunări Naționale.

Între timp, președintele formațiunii Partidul Nostru Renato Usatîi a anunțat că se va alătura protestelor din fața Guvernului pentru a cere alegeri anticipate. Pe de altă parte, reprezentantul Platformei DA Vasile Nastase a declarat că manifestanții nu vor accepta prezența politicienilor la protest.

”Ca să fie foarte clar: nu agreăm la protestul pașnic al populației Republicii Moldova niciun politruc. Toți politrucii trebuie să-și organizeze propriile lor acțiuni, propria agendă politică și să ne lase pe noi în pace care reprezentanți ai sovietății civile și populației să ne facem treaba așa cum știm noi”, a declarat Vasile Nastase.

Amintim că protestul organizat de Platforma DA a început duminică. Manifestanții cer demisia lui Nicolae Timofti, precum și a altor funcționari și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Pe de altă parte, experții constituționaliști susțin că în prezent nu sunt întrunite condițiile legale care ar permite dizolvarea Parlamentului și convocarea unui scrtutin anticipat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău