Varianta britanică a coronavirusului, responsabilă de 10% din infectările din Franța (purtător de cuvânt)

  • 28 Ianuarie 2021 10:18
Varianta britanică a coronavirusului, responsabilă de 10% din infectările din Franța (purtător de cuvânt)

Varianta coronavirusului depistată pentru prima dată în Marea Britanie și considerată ca având o rată mai mare de transmitere este responsabilă în prezent de 10% din cazurile de infectare din Franța, a afirmat joi purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, transmite Reuters.

Într-un interviu pentru postul de radio France Inter, Attal a reafirmat că opțiunea unui lockdown mai strict rămâne deschisă pentru guvernul președintelui Emmanuel Macron. El nu a oferit însă alte detalii.

Franța a raportat miercuri aproape 27.000 de cazuri noi de infectare, cel mai ridicat bilanț zilnic consemnat de la mijlocul lunii noiembrie, când țara se afla în al doilea lockdown total, această creștere semnalând că interdicția actuală de circulație pe timp de noapte nu reușește să stopeze transmiterea virusului. AGERPRES/(AS - autor: Irina Cristea, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispozițiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum și orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website. Detalii în secțiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteți intere

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău