Vadim Krasnoselski a ajuns la Condrița și s-a întâlnit cu Igor Dodon

  • 06 Septembrie 2018 13:24
Vadim Krasnoselski a ajuns la Condrița și s-a întâlnit cu Igor Dodon

Liderul autoproclamat de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a ajuns la Reședința de Stat de la Condrița unde s-a întâlnit cu președintele Igor Dodon.

Presa din stânga Nistrului a anunțat că Igor Dodon l-a invitat pe Vadim Krasnoselski să efectueze un tur pe teritoriul din apropierea sediului Reședinței după care a urmat dialogul într-un cadru informal. Întâlnirea are loc cu ușile închise, fără accesul presei.

Krasnoselski a venit însoțit de șeful așa-zisei administrații prezidențiale, Serghei Belous, „ministrul economiei”, Serghei Obolonik, „ministrul de externe”, Vitali Ignatiev și „viceministrul de interne”, Ruslan Slobodeniuk. Delegația președintelui este formată din conslierii, Pavel Voicu, Elena Gorelova, Vasilie Șova și Nicolae Țveatcov. 

Nicio persoană din aceste delegații nu va participa la discuțiile dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselski, mai anunță presa din stânga Nistrului. 

Igor Dodon a declarat în ajun că discuțiile cu liderul de la Tiraspol se vor axa pe modul de implementare a subiectelor convenite în timpul unei întrevederi anterioare, din ianuarie 2017. Până acum, Igor Dodon și Vadim Krasnoselski au avut trei întrevederi.

Experții de la Chișinău atenționează că întâlnirea de astăzi ar putea deveni un moment de cotitură în problema transnistreană și se arată îngrijorați că la ea ar putea fi discutat planul președintelui Igor Dodon de federalizare a Republicii Moldova. O eventuală victorie a Partidului Socialiștilor la alegerile din februarie 2019 ar putea crea premisele necesare pentru punerea în aplicare a unui astfel de plan, susținut și de Moscova, consideră comentatorul politic ,Anatol Țăranu.

Igor Dodon a declarat, însă, în cadrul unei emisiuni televizate aseară, că la această etapă nu poate fi vorba despre planuri de soluționare politică a conflictului transnistrean. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău