Vadim Krasnoselski, despre problema numărul 1 pe ordinea de zi a discuțiilor cu Igor Dodon

  • 19 Decembrie 2018 14:40
Vadim Krasnoselski, despre problema numărul 1 pe ordinea de zi a discuțiilor cu Igor Dodon

Problema numărul 1 de pe ordinea de zi a întrevederii dintre liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și președintele R. Moldova, Igor Dodon, va fi evoluția implementării înțelegerilor atinse în cadrul procesului de negocieri referitor la restabilirea comunicației telefonice și încetarea războiului telefonic îndelungat de pe ambele maluri ale Nistrului.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a declarat șeful administrației ilegale din regiunea transnistreană.

El a menționat că în Transnistria activează compania "Interdnestrcom", care asigură comunicații telefonice de bună calitate, internet, televiziune digitală.

"Dar din punctul de vedere al dreptului internațional, noi trebuie să fim stabili, trebuie să fim subiecți ai acestui drept. Implementarea acestui moment e tergiversată. Am avut circa 30 de întâlniri ale grupurilor de lucru pe această temă, negociatorii moldoveni ne-au înțeles și, în final, am ajuns cu toții la concluzia că trebuie modificată legislația, pentru ca aceasta să ofere dreptul de a primi licență regională, ceea ce s-a făcut", a spus Krasnoselski.

El și-a exprimat surprinderea față de poziția Partidului Socialiștilor din Moldova, a cărei fracțiune a părăsit sala de ședințe a parlamentului, încercând să împiedice adoptarea documentului.

Menționăm că Igor Dodon a anunțat, în cadrul unei întrevederi cu moldovenii stabiliți în Israel, că va avea o întrevedere cu Vadim Krasnoselski la 25 decembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău