Va fi îmbunătățită procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar – proiect votat în lectură finală

  • 19 Mai 2022 13:54
Va fi îmbunătățită procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar – proiect votat în lectură finală

Va fi îmbunătățită procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar, ceea ce va crea condiții pentru a asigura plasarea pe piața Republicii Moldova a medicamentelor de uz veterinar calitative, sigure și eficiente.

Legislativul a aprobat în lectura a doua proiectul pentru modificarea unor acte normative, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

“Legea cu privire la medicamentele de uz veterinar a fost adoptată în anul 2018. În procesul de implementare a legii au fost identificate mai multe lacune, toate în final reprezentând impedimente nefondate și restricții exagerate la etapa depunerii cererilor pentru obținerea certificatului de înregistrare a medicamentului de uz veterinar. De la intrarea în vigoare a legii, doar în baza acestei neconformități, ANSA a fost nevoită să respingă înregistrarea a 32 medicamente de uz veterinar, în condițiile când statistic se înregistrează aproximativ 160 produse pe an”, menționează autorul proiectului de lege, deputatul Vladimir Bolea, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, în nota informativă a inițiativei legislative.

Modificările legislative vor face mai clare condițiile legale de funcționare a activităților economice de fabricație, distribuție angro și cu amănuntul a medicamentelor de uz veterinar, precum și a obligațiilor și împuternicirilor ANSA în domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău