Utilizatorii ruși ai Netflix au dat în judecată compania de streaming pentru că a părăsit piața rusă

  • 13 Aprilie 2022 13:04
Utilizatorii ruși ai Netflix au dat în judecată compania de streaming pentru că a părăsit piața rusă

Utilizatorii ruși ai Netflix au lansat un proces colectiv împotriva companiei de streaming pentru părăsirea pieței ruse, cerând o compensație de 60 de milioane de ruble (726.000 de dolari), a informat miercuri agenția de presă RIA, citat de Rador.

Netflix Inc a anunțat în luna martie că își suspendă serviciul în Rusia și a oprit temporar toate proiectele și achizițiile viitoare din țară, pe măsură ce a evaluat impactul invadării Ucrainei de către forțele armate ruse. "Astăzi, o firmă de avocatură care reprezintă interesele utilizatorilor Netflix a intentat un proces colectiv împotriva serviciului american Netflix la Tribunalul Districtual Kamovniceski din Moscova", a relatat RIA, citând un comunicat al firmei de avocatură Cernișov, Lukoianov & Partners.

"Motivul procesului este încălcarea drepturilor utilizatorilor ruși din cauza refuzului unilateral al Netflix de a furniza servicii în Rusia". Netflix nu a reacționat imediat la o solicitare de comentarii. Zeci de companii străine au anunțat închiderea temporară a magazinelor și fabricilor lor din Rusia sau au transmis că pleacă definitiv de acolo de când administrația de la Moscova a început ceea ce numește "o operațiune militară specială" în Ucraina, pe 24 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău