USAID transferă peste 76 milioane de dolari către Guvernul R. Moldova pentru rambursarea costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023

  • 20 Septembrie 2023 12:36
USAID transferă peste 76 milioane de dolari către Guvernul R. Moldova pentru rambursarea costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023

În cadrul angajamentului USAID de a oferi o asistență de 300 de milioane de dolari pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, recent a fost încheiată procedura de transfer a 76,8 de milioane de dolari în calitate de suport bugetar direct către Guvernul Republicii Moldova. Acești bani, transferați prin intermediul Băncii Mondiale, vor fi destinați rambursării costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023, se arată în comunicatul USAID.

USAID va coopera cu partenerii săi cu scopul de a asigura monitorizarea asistenței bugetare, pentru a garanta transparența tuturor proceselor de rambursare a costurilor. 

Pe lângă această asistență, Statele Unite au oferit sprijin Republicii Moldova pentru a răspunde impactului economic, energetic, de securitate și umanitar cauzat de războiul lui Putin împotriva Ucrainei, în același timp avansând agenda de reforme economice și democratice.  

În urma invaziei brutale a Rusiei în Ucraina și declanșarea crizei energetice și logistice, USAID a susținut Republica Moldova pentru consolidarea securității energetice și stabilirea parteneriatelor cu noi furnizori de resurse energetice.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău