Ursula von der Leyen și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene

  • 19 Februarie 14:54
Ursula von der Leyen și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat luni că va candida pentru un nou mandat în acest post, candidatură confirmată de formațiunea sa politică germană, Uniunea Creștin-Democrată (CDU).

„În conducerea federală am propus-o în unanimitate pe Ursula von der Leyen drept «Spitzenkandidatin»” (candidat cap de listă), înaintea Congresului Partidului Popular European (PPE) care va avea loc pe 6 și 7 martie la București, a declarat președintele CDU, Friedrich Merz, la o conferință de presă după o întâlnire a conducerii partidului.

„Iau astăzi o decizie conștientă și cugetată: doresc să mă prezint pentru un nou mandat” de președintă a Comisiei Europene în urma alegerilor europarlamentare din luna iunie, a confirmat Ursula von der Leyen la conferința de presă, potrivit AFP și EFE, preluate de Agerpres.

Sondajele efectuate în statele UE arată că o alianță în Parlamentul European între grupurile politice progresiste (popularii, socialiștii, Verzii și Renew) ar putea fi de data aceasta mai dificilă în urma creșterii popularității partidelor conservatoare și de extremă dreapta, dar totuși acestea din urmă nu vor putea împiedica formarea unei majorități a celor dintâi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău