Următorul lot umanitar din România va consta din 16 mii tone de păcură

  • 02 Aprilie 2016 08:37
Următorul lot umanitar din România va consta din 16 mii tone de păcură

Următorul lot umanitar din România va consta din 16 mii tone de păcură pentru suplinirea rezervelor centralelor termoelectrice.

Anunțul a fost făcut aseară de ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

El a adăugat că, după ce a adus luna aceasta peste o mie de tone de zahăr în Republica Moldova, România pregătește 20 de mii de colete cu produse alimentare, a câte 5 kilograme fiecare, care urmează a fi împărțite nevoiașilor.

Marius Lazurca s-a arătat de asemenea optimist în ceea ce privește creditul de 150 de milioane de euro, promis de Guvernul de la București. El s-a declarat convins că în cel mai apropiat timp Republica Moldova va putea beneficia de prima tranșă din acest împrumut.

Ajutorul umanitar acordat de Guvernul României constă în: 1170 de tone de zahăr, 20 de mii de colete de produse alimentare (făină, paste făinoase, mălai, conserve), precum și 16 295 tone păcură, destinată prevenirii situațiilor de risc în domeniul energetic.

Guvernul de la București a decis, în februarie a.c., acordarea unui ajutor umanitar Republicii Moldova în valoare de aproape 3,8 milioane de euro.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău