UPDATE | Toți cei trei viceprimari propuși de Ion Ceban au fost VOTAȚI

  • 27 Noiembrie 2019 10:47
UPDATE | Toți cei trei viceprimari propuși de Ion Ceban au fost VOTAȚI

Consiliul Municipal Chișinău, întrunit astăzi în ședință, i-a ales astăzi în funcția de viceprimari pe Ilie Ceban și Inga Ionesi cu voturile a 27 de consilieri PSRM, PDM, Partidul Șor și a consilierului Victor Chironda.

UPDATE 10: 49 Cu același număr de voturi a fost aleasă în funcția de viceprimar și Angela Cutasevici.

Amintim că săptămâna trecută, Consiliul municipal Chișinău a aprobat numirea doar a unui viceprimar, Victor Chironda, celelalte trei candidaturi propuse de Ion Ceban nu au acumulat numărul necesar de voturi în CMC.

Consilierul PUN, Corneliu Pântea a declarat că acești candidați sunt propuși în funcția de viceprimari pe criterii politice - doi de la PSRM și doi de la PDM.

Primarul Ion Ceban a declarat, în replică, ca aceste candidaturi au fost alese pe principiul profesionalismului și că nu face politică în Primărie.

Consilierul liberal Ion Cebanu l-a acuzat pe primarul Chișinăului că încearcă să treacă foarte repede peste numirea viceprimarilor. Totodată, consilierul spune că primarul încearcă să transforme CMC într-un consiliu de paradă. El a declarat înaintea ședinței de astăzi a CMC că ordinea de zi a ședinței nu a fost discutată în comisii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău