UPDATE | Raportul premierului Ion Chicu a fost întrerupt din nou de un protest al opoziției

  • 20 Iulie 2020 15:42
UPDATE  | Raportul premierului Ion Chicu a fost întrerupt din nou de un protest al opoziției

Premierul Ion Chicu este huiduit de deputații opoziției în momentul prezentării raportului pe moțiunea de cenzură.

UPDATE 15:42 Raportul premierului Ion Chicu a fost întrerupt din nou de un protest al opoziției care cere ca jurnaliștilor să li se permită să intre în sala parlamentului. De asemenea, vicepreședintele legislativului din partea PAS, Mihai Popșoi a acuzat că ușile în sala de ședință sunt încuiate. Președinta parlamentului a propus ca în sală să fie permis accesul câte unui reprezentant al fiecărei instituții de presă, dar opoziția cere să nu existe restricții
UPDATE 15:12 Premeirul Ion Chicu continuă prezentarea raportului 
 
UPDATE 14:43 Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a anunțat o pauză în ședința Legislativului, după ce opoziția l-a huiduit pe premierul Ion Chicu în timpul prezentării raportului.
 
UPDATE 14:40 Premierul Ion Chicu este huiduit de deputații opoziției în momentul prezentării raportului pe moțiunea de cenzură. Deputații PAS și Platformei DA scandează„mincinosul” în contextul în care Ion Chicu și-a început raportul cu acuzații la adresa fostul Guvern Sandu.
 
 

Parlamentul se întrunește la această oră pentru a dezbate moțiunea de cenzură depusă de deputații Platformei DA și PAS. Ședința a fost anunțată subit, cu doar câteva ore în urmă, ceea ce a provocat critici din partea opoziției, care mai menționează că aceasta a fost organizată și în contextul în care doi deputați ai Partidului Șor sunt infectați cu COVID 19. 

Posibila organizare a ședinței Parlamentului la care să fie examinată moțiunea a fost anunțată în această dimineață de premierul Ion Chicu. El a vorbit și despre evoluția situației dacă guvernul său va pica.

Biroul permanent al Parlamentului a stabilit că ședința va avea loc la ora 14.00. Platforma Demnitate și Adevăr a criticat intenția guvernării de a organiza astăzi ședința Parlamentului la care să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Liderul formațiunii, Andrei Năstase, a opinat în cadrul unei adresări, că guvernarea ar grăbi ședința ca să nu existe voturile necesare pentru demiterea Guvernului.

De asemenea, liderul grupului Pro-Moldova, Andrian Candu, a invocat graba cu care guvernarea încearcă să examineze moțiunea, făcând referire la faptul că este încălcată procedura. În plus, el amintește că doi deputați sunt infectați cu COVID-19.

În această dimineață Partidul Șor a anunțat că deputații Vladimir Vitiuc și Igor Himici sunt infectați cu COVID-19. Formațiunea a mai cerut într-un comunicat să fie anulată ședința, așa cum s-a decis în cazul infectării unui deputat din majoritatea parlamentară sau să fie desfășurată în regim on-line.

Amintim că moțiunea de cenzură a fost elaborată de deputații Platformei DA, fiind semnată și de deputații PAS. Pro-Moldova și Partidul Șor au anunțat că vor susține moțiunea. Pe de altă parte, Partidul Democrat, care face parte din alianța de guvernare și la ale căror voturi sperau susținătorii moțiunii, a anunțat că nu va vota demiterea Guvernului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău