Protest cu provocări la adresa forțelor de ordine

  • 23 Octombrie 2022 17:37
 Protest cu provocări la adresa forțelor de ordine

Un nou protest organizat de Partidul Politic ”Șor” are loc la Chișinău, transmite Radio Chișinău. Manifestanții au instalat corturi în fața Procuraturii Generale.

Unul dintre organizatorii protestului organizat de Partidul “Șor” a fost însoțit la Inspectoratul de poliție pentru a fi documentat pentru nesubordonare, anunță autoritățile

Comisia Situații Excepționale a decis, pe 13 octombrie, să interzică protestele cu blocarea circulației rutiere în zilele cu program de muncă, iar în cele libere să fie permise pentru o durată de maximum patru ore.

La participanții de la întrunire s-au depistate obiecte interzise.

Provocări la adresa Poliției. Sub rezervoarele cu combustibil ale mașinilor de serviciu au fost aruncate mai multe obiecte pirotehnice, anunță reprezentanții Poliției. Aceștia îndeamnă la un protest pașnic și la respectarea Legii. Manifestanții au pornit din fața Academiei de Științe a Moldovei pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt scandând lozinci antiguvernamentale și împotriva președintei Maia Sandu. În apropiere de Piața Marii Adunări Naționale aceștia au fost împiedicați să treacă mai departe în condițiile în care în PMAN este organizat un târg agricol.

Protestatarii au forțat cordonul Poliției aplicând forța fizică asupra oamenilor legii, ignorând cerințele legale ale organelor de forță. Mai apoi manifestanții au instalat boxe la intersecția bd. Ștefan cel Mare și str. Mihai Eminescu scandează lozinci anti-guvernare: "Jos guvernarea, jos dictatura”.

Acțiunea de protest este moderată de deputata Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii, plasată recent sub control judiciar pentru 30 de zile. Mai devreme un microbuz cu obiecte nedeclarate, care aparțin participanților la întrunire, a fost condus la sediul Poliției.

dus la sediul Poliției. Amintim că Poliția a avertizat că deține informații despre intenția organizatorilor protestului de a identifica persoane care să participle contra cost la altercații cu forțele de ordine. Mai multe grupuri de tineri suspecți au fost identificați de forțele de ordine și duși pentru a fi interogați. Poliția anunța că deține informații despre intențiile participanților la protestul de astăzi organizat de Partidul ”Șor” și la care și-a anunțat participarea și formațiunea PACE, de blocare intenționată a mai multor artere din capitală atât cu corturi, cât și cu mijloace de transport.

Este a șasea duminică când Partidul Politic ”Șor”, condus de controversatul deputat și om de afaceri Ilan Șor, condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari, organizează proteste în centrul Chișinăului. Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au documentat și au filmat cum sunt organizați și plătiți oamenii care participă la aceste proteste. Zilele trecute autoritățile au reținut mai multe persoane și au confiscat 3,5 milioane de lei în ancheta privind finanțarea protestului Partidului ”Șor”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău