UPDATE | Numărul celor arestați în legătură cu atacul asupra metroului londonez a ajuns la cinci

  • 20 Septembrie 2017 12:34
UPDATE | Numărul celor arestați în legătură cu atacul asupra metroului londonez a ajuns la cinci

Poliția britanică a declarat că au arestat încă doi bărbați în cursul zilei de miercuri, în legătură cu atacul asupra metroului londonez de săptămâna trecută, care a dus la rănirea a 30 de persoane, aducând numărul celor arestați la cinci.

Bărbații, cu vârste de 48 și 30 de ani, au fost arestați potrivit legilor terorismului în Newport, din sudul Țării Galilor, scrie Rador. Un alt bărbat a fost arestat în Newport în cursul nopții de marți, iar alți doi, unul de 18 ani și altul de 21, au fost arestați de ofițeri antiterorism sâmbătă.

Poliția britanică a anunțat marți arestarea celui de-al treilea suspect în ancheta privind atentatul de vineri, din metroul din Londra, informează DPA. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani, arestat de agenți antiterorism în orașul Newport din Țara Galilor, a comunicat poliția metropolitană londoneză.

Alți doi suspecți, reținuți sâmbătă, sunt în continuare în arest, iar polițiștii efectuau marți percheziții la patru adrese. 

Atentatul de vineri a constat în detonarea unei găleți cu tri-peroxid de tri-acetonă (TATP) și cuie, lăsată într-o garnitură de metrou aglomerată, la ora de vârf a dimineții. Circa 30 de persoane au suferit arsuri sau au fost rănite în busculada creată de panică. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău