UPDATE / Noi atacuri cu drone în porturile dunărene de lângă granița cu România. Guvernator: Au fost avariate depozite de cereale / VIDEO

  • 16 August 2023 10:03
UPDATE / Noi atacuri cu drone în porturile dunărene de lângă granița cu România. Guvernator: Au fost avariate depozite de cereale / VIDEO

Forțele aeriene ucrainene au declarat că un grup mare de drone ale armatei ruse a intrat în gurile fluviului Dunărea și s-a îndreptat spre portul fluvial Izmail, în apropiere de granița cu România, transmite Rador. Depozite de cereale au fost avariate în timpul atacurilor cu drone rusești din timpul nopții într-unul dintre porturile ucrainene de pe Dunăre, a declarat miercuri guvernatorul ucrainean al orașului Odesa, Oleh Kiper, citat de Reuters.

11:00 Zgomotul exploziilor din Portul Reni s-a auzit și la Galați, România, municipiu aflat la circa 20 de km distanță, în linie dreaptă, transmite RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI.

Gălățenii spun că în jurul orei 5:00, s-au auzit patru-cinci bubuituri destul de puternice. Oamenii au crezut inițial că este vorba despre exerciții militare desfășurate în Poligonul de instruire și antrenament NATO, din comuna Smârdan, transmite corespondenta RRA Maria Măndița.

10:03 „Teroriștii ruși au atacat regiunea Odesa de două ori noaptea trecută cu drone. Ținta principală este infrastructura portuară și a cerealelor din sudul regiunii", a scris Kiper pe aplicația de mesagerie Telegram.

 

Forțele aeriene ucrainene au afirmat miercuri dimineață că un grup mare de drone ale armatei ruse a ajuns la gurile fluviului Dunărea și s-a îndreptat spre portul fluvial Izmail, în apropiere de granița cu România.

Forțele aeriene ucrainene au precizat că au distrus 13 drone deasupra regiunilor sudice Odesa și Nikolaev. 

Știrea inițială

Utilizatori de pe rețelele de socializare au spus că au auzit tiruri ale sistemelor de apărare aeriană în zona din apropierea a două porturi dunărene - Izmail și Reni.

În urma uneia dintre lovituri, în portul Reni a izbucnit un incendiu puternic. 

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, le-a cerut locuitorilor din districtul Izmail, în jurul orei 01:30 noaptea, să se pună la adăpost și a anulat alerta de raid aerian o oră mai târziu.

Un atac rusesc asupra portului Izmail, folosit pentru exportul de cereale, a dus la creșterea prețurilor mondiale la alimente la începutul lunii august.

Pe de altă parte, Rusia anunță ca a doborât trei drone ucrainene miercuri dimineață deasupra regiunii Kaluga, la sud-est de regiunea Moscova.

Bombardamente de ieri ale armatei ruse de invazie ce au vizat orașele Liov și Luțk, din vestul Ucrainei, și au provocat moartea a cel puțin trei persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău