UPDATE: Ghenadie Ciorba nu este reținut, dar este așteptat la intrarea blocului de reprezentanți ai așa-zisului minister al Securității din regiunea separatistă transnistreană

  • 25 Ianuarie 12:30
UPDATE: Ghenadie Ciorba nu este reținut, dar este așteptat la intrarea blocului de reprezentanți ai așa-zisului minister al Securității din regiunea separatistă transnistreană

Ghenadie Ciorba a declarat pentru Zona de Securitate că, în jurul orei 10:40, la el au venit doi colaboratori ai MGB-ului transnistrean, cărora nu le-a deschis ușa apartamentului. La întrebările acestuia de ce au venit, cei doi au spus că vor să îi înmâneze o citație. Ciorba a refuzat să le deschidă deși cei doi au continuat să insiste și le-a spus să transmită prin poștă citația.

Din spusele activistului, angajații MGB-ului transnistreană continuă să îl aștepte la intrarea în bloc. Acesta are temeri că vor să-l rețină.
 
Amintim că în 2020 activistul a fost condamnat anterior la 3 ani și 3 luni de detenție, fiind eliberat după mai bine un an de detenție.
 
Ghenadie Ciorba este un activist vocal în stânga Nistrului. În pandemie acesta a venit cu mai multe critici la adresa administrației de facto de la Tiraspol.
 
În iulie 2020, el a fost reținut de către structurile de forță din regiunea transnistreană, fiind învinuit de organizarea unui protest ilegal, desfășurat spontan împotriva restricțiilor anti-COVID impuse de către administrația de facto. În scurt timp, Ghenadie Ciorba a fost învinuit pentru fapte de extremism.
 
După eliberare acesta a continuat să fie vocal și critic în adresa regimului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În acest moment în apartamentul activistului din Râbnița Ghenadie Ciorba au loc percheziții, transmite Zona de Securitate.

Apropiații lui Ciorba au comunicat pentru sursa citată că în casa sa au dat buzna colaboratori ai pretinsului minister al Securității din regiune - MGB.

Legătura cu acesta a fost întreruptă, activistul a reușit doar să anunțe despre percheziții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău