UPDATE | Cine este proprietarul clubului de fotbal care a prejudiciat bugetul public cu milioane de lei (Mold-street)

  • 19 Aprilie 2018 18:57
UPDATE | Cine este proprietarul clubului de fotbal care a prejudiciat bugetul public cu milioane de lei (Mold-street)

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații, au descins joi, 19 aprilie 2018, la factorii de decizie și angajații unui club de fotbal din capitală în baza unei cauze penale de comitere a evaziunii fiscale în proporții deosebit de mari.

Mold-street.com scrie că Asociația Obștească Clubul Sportiv Dacia, condusă de Alexandru Novac, și „ICS FC Dacia SRL”, fondată de Valentin Ilyev, sunt entitățile care dețin FC Dacia, care a fost implicată în această evaziune fiscală. 

Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada ianuarie 2014 –februarie 2017, factorii de decizie ai Clubului de fotbal, prin includerea în documentele contabile, fiscale sau financiare a unor date denaturate privind veniturile sau cheltuielile și efectuarea achitărilor neoficiale către staff-ul tehnic și jucătorii clubului în sumă de circa 3 000 000 Euro (circa 60 000 000 lei), au prejudiciat bugetul public național cu peste 10 milioane de lei.

În rezultatul perchezițiilor și ridicărilor efectuate la bunurile imobile ce aparțin clubului de fotbal, la contabilii și jucătorii clubului, au fost depistate dispoziții de încasare a numerarului, acte de evidență contabilă dublă, înscrisuri care reflectă cheltuielile realizate de către conducerea clubului de fotbal, precum și înscrisuri care confirmă procurarea unui alt club de fotbal de la factorii de decizie ai acestuia contra sumei de 350 000 Euro.

După efectuarea perchezițiilor, Procurorii PCCOCS au audiat personalul clubului și fotbaliștii sub aspectul salariilor în plic și a meciurilor trucate cu numirea unui control fiscal la Serviciul Fiscal de Stat.

Concomitent, pentru recuperarea mijloacelor financiare de aproximativ 10 000 000 lei, va fi aplicat sechestru asupra unui lot de 7 ha sub formă de clădiri, care aparține clubului de fotbal.

Directorul clubului de fotbal din 27 septembrie 2017 nu se află pe teritoriul Republicii Moldova.

În conformitate cu rezultatele controlului fiscal, cauza penală în privința factorilor de decizie a clubului va fi remisă în instanța de judecată, făptuitorii riscând pedepsa cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167500 la 267500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău